diumenge, 25 d’agost del 2013

El centenari també viatja per les estrelles

Una Plaça Major plena de gom a gom, va tenir el goig d’escoltar i fruir dels grup lleidatà La Ruta de les Estrelles, el passat divendres 23 d'agost, dins el marc de la commemoració dels cent anys de l’edifici de l’Ajuntament de Cervià.

Es tractava del vuitè acte dins el programa de les activitats previstes. Així doncs, després de diferents xerrades i conferències, de teatre, de l’exposició, de la presentació de l’auca o de la realització de concursos, en aquest cop la música era l’autèntica protagonista conjugada per una excel·lent nit a la fresca i amenitzada, a més, amb una copa de cava.

La Ruta de les Estrelles, grup convidat per l’acte, s’ha especialitzat en la música folk i la recuperació de la música tradicional celta, escocesa, irlandesa, occitana, de la Bretanya francesa, però també catalana, entre altres, aportant-hi una nova visió i el seu toc personal que es transporta a diferents cerimònies, romanços, balls o cants tradicionals dels segles XVII i XVIII.
Integrat per cinc membres: Albert Morreres (flautes), Ivan Pérez (violí), Sergi Llena (gaites, gralla i flautes), Héctor Beberide (guitarra, mandolina i acordió) i Robert Querol (percussions), han publicat dos discos, el primer “De Finisterra a Finestère i de Finestère a Finisterra”, el segon “Entre terra i mar” i n’hi ha un tercer, “Arreu”, que properament veurà la llum.








El centenari avança i ja s’han començat a distribuir els actes que es faran per la festa major, concretament pel dissabte 28 de setembre. Un actes institucionals, d’homenatge als alcaldes de la nostra població i que comptarà amb la participació de les corals de Cervià i Audite de Valls.

dimarts, 20 d’agost del 2013

Ampliant l'exposició

A mesura que passen els dies i gràcies als comentaris dels visitants, l'exposició del Centenari va creixent. 
Actualment s'hi poden veure dos panells més. Un d'ells amb informació de l'arquitecte de l'edifici, Francesc de P. Morera i Gatell, i l'altre on s'explica la tasca impagable dels picapedrers, especialment en la majestuosa façana de l'actual casa de la vila.






També hi ha aportació de nou material, precisament pel que fa al treball de la pedra, l'element més important de l'edificació. Així hi podem trobar tota mena d'estris que servien, ja sigui per traure la pedra de la roca, com per després treballar-la amb suficient delicadesa per quedar exhibida de forma impecable.
Buixardes, tascons, martells, macetes, escarpes, punxons o gardines en són exemple.
Aquest material ha estat cedit per diferents veïns de Cervià, mentre que i les eines més específiques del picapedrer han estat deixades per Fèlix Martín 






dijous, 15 d’agost del 2013

Concert d'estiu del Centenari

El proper divendres 23 d'agost, a les 22 hores i a la Plaça Major de Cervià, es realitzarà el concert d'estiu previst dins els actes del centenari de l'Ajuntament i que protagonitzarà el grup de les terres de Lleida Ruta de les Estrelles.
Cinc músics amb instruments tradicionals com al gaita, la mandolina o el bouzouki, ens transportaran a la música tradicional de llocs tan propers i tan llunyanys com Irlanda, Escòcia, Occitània o la Bretanya.