divendres, 4 d’octubre del 2013

Homenatge als alcaldes

Diferents representants locals i comarcals davant de l'edifici de l'Ajuntament, encapçalats pel President de la Diputació de Lleida amb els exalcaldes de Cervià

Primera fila encapçalada per els autoritats (d'esquerra a dreta): Antoni Villas, Diputat provincial; Joan Reñé, President de la Diputació; Gemma Manresa (alcaldessa Cervià) i Juli Muro (President del Consell Comarcal de les Garrigues).
Darrere membres del consistori cervianenc i els membres de la Comissió del Centenari

El Sr. Joan Reñé visitant l'Exposició del Centenari
El passat dissabte 28 de setembre de 2013, en el marc de la Festa Major de Sant Miquel i amb la presència del President de la Diputació de Lleida, el Sr. Joan Reñé, juntament amb altres autoritats de la demarcació de Lleida i de la comarca, es celebrà a Cervià de les Garrigues un nou acte dins les activitats programades en la celebració del Centenari de l’edifici de l’Ajuntament.

Inauguració de l'acte amb (d'esquerra a dreta): Gemma Manresa, alcaldessa de Cervià; Joan Reñé, President de la Diputació de Lleida; Josep Rubió, membre de la Comissió del Centenari

L’acte realitzat tenia la clara finalitat de reflectir i d’incidir sobre dos aspectes fonamentals:
Primer: Destacar el paper dels alcaldes de la població al llarg de història més propera.
Segon: Commemorar, tot just ara fa 100 anys, la inauguració de l’edifici, també per la festa Major de Sant Miquel.

Així, respecte a la primera part de l’acte, amb tota la humilitat, dignitat i solemnitat possible es feu un petit homenatge a aquells alcaldes que han representat i dirigit la nostra població en la història més recent. Aquest homenatge es reflectí en forma de vídeo amb la relació de tots els noms i de les imatges que es conserven d’aquests, la més antiga de 1877.

Josep Mª Rué, membre de la Comissió del Centenari, presentant el vídeo d'homenatges als alcaldes
Però a més, es va recordar que el dia 30 de setembre de 1913, i també en el marc de la Festa Major, s’inaugurava l’edifici de l’actual Ajuntament.
Aquell dilluns 30 de setembre, tothom quedà convocat per l’acte i una gran munió de gent es concentraria a l’entrada del poble venint de l’Albi per tal d’esperar a les autoritats assistents, de les quals, cal destacar l’assistència de personatges tan coneguts com en Francesc Macià, aleshores Diputat a Madrid pel Districte de les Borges Blanques i Alfred Perenya Reixachs, en aquell moment vicepresident de la Diputació o de la també anomenada Comissió provincial.
La banda de música de Cornudella, seguida per una corrua de nens i nenes de les escoles, de jovent, dels representants locals i dels pobles veïns, del someten o dels mateixos membres de la Coral El Rossinyol de les Garrigues (que més tard cantaria un parell de cançons abans de que es produís la benedicció de l’edifici), amenitzà el recorregut pel carrer Albi fins arribar a l’Ajuntament.
La inauguració de l’edifici tingué, utilitzant una terminologia actual, un ressò mediàtic força important. Quatre diaris de l’època feren llurs cròniques de l’acte: El Ideal, El Correo Leridano, El Diario de Lérrida i El Pallaresa.
Hom explica, en aquestes diferents cròniques els efusius i acalorats discursos de les autoritats convidades elogiant a l’arquitecte i al majestuós edifici resultant.

La Sala plena de gom a gom
Finalment l’acte acabà amb l’actuació del Cor Audite de Valls que interpretà, entre d’altres, l’Himne de Cervià de les Garrigues, amb música i lletra dels cervianencs Arnald Muntanyà i Enric Gorgues, respectivament.


Cor Audite en plena actuació

Membres del Cor Audite amb els autors de la música i la lletra de l'Himne de Cervià, l'Arnald Muntanyola i l'Enric Gorgues, respectivament








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada