diumenge, 25 d’agost del 2013

El centenari també viatja per les estrelles

Una Plaça Major plena de gom a gom, va tenir el goig d’escoltar i fruir dels grup lleidatà La Ruta de les Estrelles, el passat divendres 23 d'agost, dins el marc de la commemoració dels cent anys de l’edifici de l’Ajuntament de Cervià.

Es tractava del vuitè acte dins el programa de les activitats previstes. Així doncs, després de diferents xerrades i conferències, de teatre, de l’exposició, de la presentació de l’auca o de la realització de concursos, en aquest cop la música era l’autèntica protagonista conjugada per una excel·lent nit a la fresca i amenitzada, a més, amb una copa de cava.

La Ruta de les Estrelles, grup convidat per l’acte, s’ha especialitzat en la música folk i la recuperació de la música tradicional celta, escocesa, irlandesa, occitana, de la Bretanya francesa, però també catalana, entre altres, aportant-hi una nova visió i el seu toc personal que es transporta a diferents cerimònies, romanços, balls o cants tradicionals dels segles XVII i XVIII.
Integrat per cinc membres: Albert Morreres (flautes), Ivan Pérez (violí), Sergi Llena (gaites, gralla i flautes), Héctor Beberide (guitarra, mandolina i acordió) i Robert Querol (percussions), han publicat dos discos, el primer “De Finisterra a Finestère i de Finestère a Finisterra”, el segon “Entre terra i mar” i n’hi ha un tercer, “Arreu”, que properament veurà la llum.








El centenari avança i ja s’han començat a distribuir els actes que es faran per la festa major, concretament pel dissabte 28 de setembre. Un actes institucionals, d’homenatge als alcaldes de la nostra població i que comptarà amb la participació de les corals de Cervià i Audite de Valls.

1 comentari:

  1. Una molt bona nit amb música, cava i un temperatura ideal.
    Felicitats Bep per tot el muntatge del blog!

    ResponElimina